Quina és la dieta ideal?

Us deixem aquest vídeo del Dr. Pere Ródenas que parla d'una manera molt respectuosa del que seria una dieta o manera d'alimentar-se ideal.

Algunes de les coses que es diuen en aquesta conferència són:
-Menjar implica una presa de decisions constants i reflecteix una actitud davant la vida.
-Alimentar-se no és el mateix que seure a taula i menjar.
-Alimentar-se és incorporar trossets de sol, perquè som éssers solars, vivim al Sistema Solar i això no és en va. (Si aquesta afirmació us sembla esotèrica, no ho cregueu pas, escolteu Ródenas i veureu que és ciència pura).
-Hem de passar d'un pensament antropocèntric a un de sistèmic. D'una visió analítica del cos a una de sistèmica, holística i sinèrgica. Quan diem que una persona té un pulmó o un ronyó malalt no és correcte: la persona està malalta!
-Quant més maltractem el nostre planeta, aquest més ens agredeix (mireu quantes malalties que tenim en l'actualitat).
-La natura ens dóna els aliments de forma completa: no cal saber de vitamines ni nutrients per alimentar-se correctament, en realitat és molt més fàcil! Cal que ens alimentem del que ens dóna la natura en la seva forma més natural, completa i integral, sense manipulació o la més mínima. El llenguatge de la natura és diferent al llenguatge de la química pura aïllada.
-De raons per escollir un tipus o un altre de manera d'alimentar-nos n'hi ha moltes i són molt interessants que les tinguem en compte. Us les citem, però un altre cop us convidem a escoltar Ródenas parlant:
*Antropològiques.
*Ecològiques.
*Ètiques.
*Filosòfiques.
*De salut.
*Nutricionals.

Esperem que després d'escoltar Ródenas, deixeu els vostres comentaris aquí sota. Seguirem escrivint sobre aspectes interessantíssims d'aquesta conferència i dels grans temes que hi giren al voltant, en entrades properes. Però encara més: veniu a les xerrades-taller que fem els dijous al vespre, on parlem de molts d'aquests temes i més! Més informació i reserves aquí.